Jack

zoekt zijn forever home

Jack is een kat met een verhaal...

Jack is een kat met karakter en met een gebruiksaanwijzing...

Jack heeft bakken vol liefde te geven, maar wel bij iemand die op de juiste manier met hem omgaat...

Jack is... ja, Jack is eigenlijk zo veel. Alle eigenschappen die een kat kan bezitten zijn te ontdekken in Jack. Maar wat hij zeker NIET is, is een 'rotkat'.

Zijn vorige eigenaar vond Jack wel een rotkat. En vond het onzin om hem te laten opereren na een ernstige aanrijding waarbij Jack een complexe breuk in zijn achterpoot opliep. De dierenarts was het niet eens met de eigenaar en wilde de 3-jarige Jack graag een kans geven. Stichting Dieren Steun werd gebeld, en er werd overlegd wat de opties waren. Uiteindelijk is besloten dat Jack overgenomen werd en dat de poot geheel, tot aan de heup, geamputeerd werd. De vorige eigenaar tekende voor afstand en dat werd een nieuw begin in Jacks jonge leven, dat waarschijnlijk voorheen niet altijd over rozen is gegaan.

We zijn nu 6 weken verder en het is tijd om rustig op zoek te gaan naar een gouden mandje voor Jack. Omdat Jack al genoeg sores op zijn pad heeft gehad, willen we zijn herplaatsing heel zorgvuldig aanpakken en hier de tijd voor nemen. Als hij verhuist, dan moet het echt een forever gouden mandje zijn, en geen opwelling omdat zijn snoetje zo mega-onweerstaanbaar is ;-)

Jack is een hartstikke leuke kat die waarschijnlijk gewoon verkeerd begrepen is. Het is een kat met humor, met emoties en met een eigen willetje. Allemaal eigenschappen die heel 'kats' zijn. Een nieuwe eigenaar die geen hoge verwachtingen heeft, hem kan laten zijn wie hij is (dus niet dwingen om te kroelen als hij daar even geen zin in heeft bijvoorbeeld) en het geduld neemt zijn vertrouwen te winnen ontvangt daarna serieus de hoofdprijs. Daar is het gastgezin na 6 weken inmiddels wel achter. 

Wat heeft Jack -naast een geduldige, begrijpende instelling van zijn personeel- nog meer nodig?

-- VRIJHEID. Jack moet in de nabije toekomst vrij zijn om naar buiten te kunnen. Er moet een kattenluik in het huis aanwezig zijn (of komen) zodat hij zelf kan bepalen wanneer hij buiten is en wanneer binnen. Dat hij bij het gastgezin niet verder dan de gaasdeur mag frustreert hem soms best wel. Hij wil op pad, op avontuur! Een afgesloten tuin is waarschijnlijk niet ideaal voor Jack, het is een echte Houdini die er niet van houdt opgesloten te zitten

-- Jack vindt het heerlijk om -hard spinnend- dicht tegen je aan te slapen. Toegang tot de slaapkamer zou hij heel fijn vinden. Ondanks dat het ook een ondeugd kan zijn, zit er ook een hele aanhankelijke kat in hem verscholen. Jack is geen echte kroelkat, en zeker geen schootkat. Als hij er zin in heeft kan hij wel heerlijk komen kroelen, maar niet op commando graag

-- Concurrentie van andere katten stelt Jack niet zo op prijs. Er bestaat een kans dat het met een andere jonge kat, die zijn energie kan hebben en van zich af kan bijten, wel goed gaat, maar als hij enige kat in huis is dan gaat het zeker goed. Hoe Jack met honden is, is niet bekend, maar omdat hij geen honden gewend is, is het een risico om het uit te proberen

-- Puntje van aandacht is dat Jack een beetje wantrouwend is naar mannen. Waarschijnlijk heeft hij hier goede redenen voor. Hier is tijd en geduld voor nodig, maar dit komt vast en zeker met de tijd goed. Vrouwen hebben voorlopig wel Jacks voorkeur ;-)

-- Zoals jullie kunnen zien is Jack een rooie. Need I say more? Er zit achter dat lieve snoetje een grote ondeugd! Jack zal genoeg geëntertaind moeten worden. Zijn lievelingsspelletjes zijn: 

spook onder het laken, brievenpost onder de deur, racen door de kraaktunnel, YouTube-filmpjes kijken, voetballen, sliertenhengelen, kiekeboe, pakkertje en verstoppertje


Het heeft het gastgezin een paar weken geduurd om het vertrouwen volledig te winnen van Jack. Dit is stapje voor stapje gegaan. Hier moet nieuw personeel rekening mee houden. Voorzichtig beginnen met elkaar leren kennen en niet te veel in één keer willen. Bij een eerste kennismaking zal hij zich niet volledig geven. In filmpjes en op foto's is te zien hoe hij is als hij vriendjes geworden is met je. Heb je hier niet het geduld voor, dan moet je misschien een wat makkelijkere (saaiere ;-) ) kat zoeken. Ook is Jack heel muzikaal aangelegd en zal hij wat gevoelige serenades ten gehore geven als hij ergens heen wil (bijv. naar buiten) en dat niet kan. Dit houdt hij echter niet heel lang vol en Jack is ook wel goed af te leiden met een spelletje of iets dergelijks.


Als laatste wil ik, het tijdelijke personeel van Jack dus, vertellen dat ik nu al wat tranen heb gelaten over het idee dat hij hier zal vertrekken, zo erg heeft hij mij nu al ingepalmd. Jack is gewoon een superleuke kat die echt laat blijken dat hij van je houdt. Maar hij verdient veel beter dan zijn tijdelijke plek hier, waar hij zijn energie niet kwijt kan. Mijn eigen dieren houd ik, omdat zij Jack niet accepteren, apart van Jack, en dat is op de lange termijn niet meer te doen. Deze plek was ideaal om hem bij te laten komen van zijn avontuur, zijn operatie en zijn niet perfecte verleden. Het is nu de hoogste tijd voor de volgende stap in zijn leven: zijn gouden forever mandje bij een lief kattenmens. Een plek waar hij lekker zichzelf mag zijn.


Meer info over Jack via: info@stichtingdierensteun.nl of messengerbericht via Facebook www.facebook.com/stichtingdierensteun.nl

Zie meer foto's, filmpjes en berichten over Jack op onze instagram en facebookpagina


©2017 Ginet Balistreri design, photography & copywriting  www.ginetbalistreri.eu
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.