Wat doen wij?
Over onze diensten

Problemen aanpakken bij de kern...

Bewustwording creëren, voorlichting geven, adviseren, bemiddelen bij herplaatsing, hulp voor diereigenaren met geldproblemen.

De SDS zet zich in om problemen bij de kern aan te pakken. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen.

Door middel van actieve voorlichtingscampagnes en het beschikbaar stellen van informatie en advies kan het aantal dieren dat in een dierenasiel belandt sterk verminderen.

Het bieden van praktische en financiële hulp in schrijnende gevallen kan ervoor zorgen dat een dier op zijn vertrouwde plek, bij de baas waar hij van houdt, kan blijven.

Een flinke steen bijdragen aan het terugdringen van het overschot aan katten in Nederland, met de ellendige gevolgen van dien, is een missie die hoge prioriteit heeft. Het is van wezenlijk belang dat alle katten tijdig gesteriliseerd/gecastreerd worden. Zolang er nog zoveel katjes in asielen terechtkomen, moeten er zeker niet meer bij worden gemaakt!

Modeverschijnselen op gebied van populaire rassen, waarbij een diersoort als 'hebbeding' wordt gezien willen we de wereld uit helpen. De honden- en kattenrassen die op uiterlijk gefokt worden, waar vaak dieren voor moeten lijden (denk aan korte snuiten, te kleine schedels, rimpels, haarloze dieren) is een misstap van de mens die nog veel te weinig bekendheid heeft onder de bevolking. Hierdoor blijft er vraag bestaan naar deze dieronvriendelijke rassen, en zo blijft dus ook de handel bestaan. Ons doel is om mensen hier bewust van te maken.

Lees HIER over de principes die onze Stichting navolgt.

Onze activiteiten

Stands op braderieën

De SDS organiseert voorlichtingscampagnes om dierenleed door onwetendheid tegen te gaan. Met stands op bijvoorbeeld braderieën, beurzen en markten wordt informatie verstrekt over de aanschaf en verzorging van huisdieren.

Voorlichting voor kinderen

De SDS geeft kinderen van verschillende leeftijdsgroepen een kijkje in de wereld van de huisdieren. Door middel van informatiebezoeken aan scholen, clubs e.d. wordt meegegeven dat dieren respect, zorg en liefde nodig hebben.

Ouderen en dieren

De SDS ontwikkelt projecten om ouderen toch nog in contact te kunnen brengen met dieren. Voor ouderen is het van belang dat zij ook van huisdieren kunnen genieten. Op dit moment wordt een project ontwikkeld om demente ouderen in verzorgingstehuizen een bezoekje te brengen met een robotkat. De robotkat reageert op aanraking, kan miauwen en spinnen. 

Uitleenservice

Je kan bij de SDS dierenspeelgoed lenen. Op die manier kan je steeds nieuwe speeltjes uitproberen en blijven speeltjes interessant voor je dier.

Ook kan je andere dierenspullen lenen zoals een warmtelamp, vervoersmand, plastic kattenbakkorrels om urine op te vangen, rompertjes, weegschaal, chipreader, enz. 

Inzameling goederen

De SDS zamelt diervoer en dierenspullen in om eigenaren die het even niet breed hebben bij te kunnen staan. Ook kunt u uw lege cartridges, oude mobiele telefoons en textiel (kleding, schoenen, linnengoed, dekens, gordijnen, tassen) bij de SDS kwijt. Neem contact met ons op via mail of telefoon als u wat voor ons heeft. E-mail: info@stichtingdierensteun.nl tel: 06 331 338 91