Wat doet de SDS?

Over Stichting Dieren Steun

Problemen aanpakken bij de kern...

De SDS pakt problemen bij de kern aan. Voorkomen is beter dan genezen.

  • Voorlichting en advies over verzorging van en problemen bij dieren

  • Diereigenaren met financiële nood ondersteunen

  • Creëren van bewustwording over en besef van aanwezig dierenleed

  • Uitdelen van voer en dierbenodigdheden onder diereigenaren die het niet breed hebben

VOORLICHTING EN ADVIES

Met goede voorlichting, informatie, advies en financiële hulp vermindert het aantal dieren dat in een dierenasiel belandt. Dat is een feit. Slechte adviezen kunnen veel leed veroorzaken. Op internet kunnen diereigenaren door het bos de bomen niet meer zien. De SDS deelt naast opgedane kennis en ervaring ook de weg naar de juiste informatiebronnen en betrouwbare specialisten. Via social media, braderiën en bijeenkomsten wordt voorlichting gegeven en via de e-mail wordt persoonlijk advies op maat gegeven.

DIEREN IN VEILIGE OMGEVING 

Wanneer het beter is dat een dier op zijn vertrouwde plek blijft, bij de baas waar hij van houdt, moet het dier gewoon daar kunnen blijven. Soms zijn er gevallen waarbij het voor het dier te stressvol is in de huidige situatie/woonomgeving. Dan helpt de SDS met een goede herplaatsing. 

REGELS VOOR FINANCIËLE HULP

Een belangrijke regel is dat er geen dieren meer bijkomen zolang iemand in financiële problemen zit of andere gevallen waardoor de aanschaf van een dier onverantwoord is. Dit is een gouden regel van de SDS en strenge voorwaarde voor financiële hulp. Wat de SDS ook vraagt is een tegenprestatie voor de financiële hulp. Dat kan van alles zijn. Helpen met inzamelprojecten, collecteren, loten verkopen, braderiestand bemannen, spulletjes maken voor verkoop, helpen met textiel uitzoeken, voor naamsbekendheid zorgen, enzovoorts. Omdat de SDS een relatief kleine stichting is, zonder subsidie van de overheid, is de mogelijkheid tot financiële hulp beperkt tot de regio Drechtsteden.

Voorkomen is beter dan genezen

De SDS houdt met regelmaat castratie/sterilisatie-acties. Minima kunnen dan met korting, of in sommige gevallen gratis, hun dier laten 'helpen'. De SDS wil met name een flinke steen bijdragen aan het terugdringen van het overschot aan katten in Nederland. Dit overschot zorgt voor enorm veel dierenleed, maar is ook vrij simpel aan te pakken. Er zijn nog zoveel dieren die in asielen wegkwijnen, of buiten worden gedumpt. Wanneer komt een einde aan die vreselijke ellende? Pretnestjes zijn niet diervriendelijk! Elke kitten of pup uit een pretnestje betekent weer een asieldier meer in het asiel, omdat deze pretnestdieren bij particulieren geplaatst worden die anders een asieldier hadden kunnen adopteren. Denk na. Adopt, don't shop!

Modeverschijnselen op gebied van populaire rassen, waarbij een diersoort als 'hebbeding' wordt gezien. Dit moet de wereld uitgeholpen worden. De rassen die op uiterlijk gefokt worden, waar dieren vaak door lijden (denk aan korte snuiten, te kleine schedels, rimpels, haarloze dieren) is een misstap van de mens. Bewustwording op dit vlak is noodzakelijk. Door onwetendheid blijft er vraag bestaan naar dieronvriendelijke rassen, en zo blijft dus ook de handel bestaan. De illegale handel wordt ook gevoed doordat er vraag naar bepaalde dieren blijft bestaan. Over de ruggen van dieren wordt veel geld verdiend. Deze dieren zijn een product geworden in plaats van een levend wezen dat respect verdient. Dit kan alleen stoppen als de vraag sterk vermindert en er geen markt meer is voor deze handelaren.

Overige activiteiten

Stands op braderieën

De SDS organiseert voorlichtingscampagnes om dierenleed door onwetendheid tegen te gaan. Met stands op bijvoorbeeld braderieën, beurzen en markten wordt informatie verstrekt over de aanschaf en verzorging van huisdieren.

Voorlichting voor kinderen

De SDS geeft kinderen van verschillende leeftijdsgroepen een kijkje in de wereld van de huisdieren. Door middel van informatiebezoeken aan scholen, clubs e.d. wordt meegegeven dat dieren respect, zorg en liefde nodig hebben.

Ouderen en dieren

De SDS ontwikkelt projecten om ouderen toch nog in contact te kunnen brengen met dieren. Voor ouderen is het van belang dat zij ook van huisdieren kunnen genieten. Op dit moment wordt een project ontwikkeld om demente ouderen in verzorgingstehuizen een bezoekje te brengen met een robotkat. De robotkat reageert op aanraking, kan miauwen en spinnen. 

Brainstormsessies

SDS vindt het belangrijk om met regelmaat van gedachten en ideeën te wisselen om verder te komen. Tijdens een SDS-brainstorm bestaan er geen slechte ideeën. Alles wat in iemand opkomt kan uiteindelijk leiden tot een geniaal plan. Elke SDS-brainstorm wordt gepland met een specifiek onderwerp. Regionale politici, maatschappelijk werkers, dierenartsen, en ervaringsdeskundigen, ze zijn allemaal van harte welkom. In de SDS Nieuwsbrief worden de geplande SDS-brainstorms vermeld. Meld je aan voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven (ongeveer 10 mails per jaar).

Uitleenservice

Je kan bij de SDS dierenspeelgoed lenen. Op die manier kan je steeds nieuwe speeltjes uitproberen en blijven speeltjes interessant voor je dier.

Ook kan je andere dierenspullen lenen zoals een warmtelamp, vervoersmand, plastic kattenbakkorrels om urine op te vangen, rompertjes, weegschaal, chipreader, enz. 

Inzameling goederen

De SDS zamelt diervoer en dierenspullen in om eigenaren die het even niet breed hebben bij te kunnen staan. Ook kunt u uw lege cartridges, oude mobiele telefoons en textiel (kleding, schoenen, linnengoed, dekens, gordijnen, tassen) bij de SDS kwijt. 

Neem contact op via mail of telefoon als u voer of spullen heeft. 

E-mail: info@stichtingdierensteun.nl 

Tel: 06 331 338 91

©2017 Ginet Balistreri design, photography & copywriting  www.ginetbalistreri.eu
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin